tirsdag 7. august 2012

Bun Bo Hue - storfe risnudelsuppe


Bun Bo Hue er en risnudelsuppe som  ligner på Pho nasjonalretten til Vietnam, men forskjellig fra Pho så er Bun Bo Hue sterk og bruker en annen type nudler. Retten kommer fra Hue en provins i Vietnam som er kjent for sterk mat.

Bun Bo Hue (6 porsjoner):
700 gr storfebog med bein
1 kg svinebog med bein
3 terninger hønsebuljong
1 ss østersaus
2 sitrongress stenger
5 ss olje
1 løk
1 ss sukker
1 ss salt
1 ts paprikapulver
3 ts chillipulver blanding
2 terninger bun bo hue smaktilsetning
1 håndfull mynteblad
1 isbergsalat
400 gr risnudler

Kok storfebog og svinebog med 3 terninger hønsebuljong i 4 liter vann på høyeste varme til det fosskoker. Skru da ned varmen til halv varme så det ennå koker, men ikke fosskoker og la det koke i 10 min.
Mens du lar det koke fjern skum og kokt blod som kommer til til overflaten. Det er viktig å få vekk så mye som mulig av skummet og blodet for å få en blank og fin suppe. La suppen deretter simre på lav varme under lokk i 3 timer.

Etter 3 timer tar du ut kjøttet og har i 1 ss østersaus, 1/2 løk 2 terninger bun bo hue smakstilsetning og lar det simre videre.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på et fat.

Kutt resten av løken i tynne strimler og stek til det er gyllent. Ha deretter i 5 ss olje og surr videre.

Kutt sitrongress stenglene i biter, mos dem, og ha i stekepannen med løk. Deretter surr det i 2 min.

Ha chillipulverblanding og paprikapulver i en skål og ha i oljen fra stekepannen.
Bland godt sammen før du har i løken og sitrongresset.
Rør chilliblandingen i kjøttkraften før du lar suppen småkoke i 15 min til.
Kok risnudler etter anvisning på pakken. Vanligvis i 10-15 min.

Ha de ferdigkokte risnudlene og kjøtt i en bolle og øs kjøttsuppen over til det dekker all kjøttet og nudlene.
Legg på isbersalat og mynteblad og bland sammen før du spiser.


-Theresa

4 kommentarer:

  1. Jeg er veldig imponert over bloggen din - så ung og så flink! :)

    SvarSlett
  2. Ahh, jeg er fra Vietnam! Og mamma lager bun akkurat som du gjør :) Du er utrolig flink, stå på :)

    SvarSlett