torsdag 8. november 2012

Hjemmelaget tacokrydder og tortilla lefse

Taco har fra å være en eksotisk rett til å være den mest spiste retten i Norge og i butikkene finner man masse produkter som er tilpasset for tacomiddagen. Men ikke alt der er direkte sunt f. eks så er hovedingrediensen i tacokrydder sukker og det trenger den ikke å gjøre. Det er enkelt å lage tacokrydder selv uten sukker og da har du i tillegg muligheten til å kombinere krydderne du liker best. Dessuten er du sikker på at du ikke får i deg skumle tilsetningstoffer. Tortilla lefse er en annen ting som pleier å inneholde litt skumle ingredienser som palmolje og konseveringsmidler. Dette forhindrer du lett ved å lage det hjemme og det beste er at de er like enkle å lage som pannekaker.

Krydder til krydderblandingen kan du kjøpe hos http://krydderia.no/.


Tacokrydder: (inspirert av Trine)
2 ts hele spisskummen
1/2 ts hot chillipulver
1/2 ts salt
1 ts hvitløkspulver
1 ts pepper
3 ts paprikapulver
2 ts oregano

Rist spisskummen i en stekepanne i 1 min.

Finmal spisskummen og bland den sammen med resten av krydderet.

Bland sammen med 500 gr kjøttdeig og server med tacotilbehør og totilla lefse.

Tortillalefse: (8 stk)
600 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 salt
1 dl matolje
3 dl vann

Bland godt sammen hvetemel, bakepulver og salt.

Rør i matolje og vann og elt deigen til den er smidig.

La den hvile i 10 min. Deretter del den i 8 emner og kjevle deigemnene så tynn som mulig i litt mel.

Stek dem i en tørr stekepanne på middelsvarme i ca 30 sek på hver side.


-Theresa


2 kommentarer:

  1. Lagde du hjemmelaget tortilla lefser? Fy søren, det ser godt ut da :Q

    SvarSlett
  2. Takk for inspirasjon her! Jeg lagde tortillas av spelt og byggmel ikveld, ble helt herlig!

    SvarSlett