Moussaka med poteter (4 pers):
8 skrelte poteter
2 dl revet ost
Kjøttsaus:
400 gr kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss ketchup
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts kanel
Ostesaus:
2 dl revet ost
5 dl lettmelk
3 ss hvetemel
1 egg
1 ts muskat
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Skjær potetene i skiver og kok de så vidt møre i vann i ca 3-4 min
Surr løk og hvitløk gylne i olje.
Tilsett kjøttdeigen og stek den godt. Ha i hermetiske tomater, ketchup, og krydderet, bland godt og la kjøttsausen småkoke i 3 min.
Visp sammen mel og melk og kok opp i ca 2-3 min på svak varme.
Ha i muskat, salt, pepper, egg og revet ost og rør godt.
Dekk en ildfast form med et lag poteterskiver, ett lag kjøttsaus og resten av potetskivene oppå igjen.
Ha så ostssausen over før du avslutter med 2 dl revet ost.
Stek moussakaen i ovnen på 170 grader i 30 min.
Server retten med en frisk salat som tilbehør.
-Theresa
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar