Won-ton suppe er kinesisk og er en veldig god forrett i en 3 rettersmiddag eller lignende, men den er også grei å ha som middag.
Wonton suppe:
1 høns
3 skrelte løk
3 ts fiskesaus
1 ss olje
1 ts pepper
400 gr kyllingkjøttdeig
2 ts tapoticamel
1 pk wodon papir
Først lager du hønsekraft ved å koke hønsen i 3 min. Deretter tømmer du ut alt vannet og skyller hønsen for å bli kvitt urenheter.
Fyll opp kjelen med vann igjen, ha i 3 skrelte løk, 2 ts pepper og kok videre i 1,5 time.
Bland sammen kyllingkjøttdeig med 1 ts pepper, tapoticamel og fiskesaus
Ha 1/2 ts kjøttblanding midt på en wodon plate og samle sammen kantene og knip dem sammen.
Kok wonton i en kjele med vann til de flyter opp og kjøttet inni er gjennomkokt, ca 5-8 min.
Legg 3-5 wonton kuler i hver skål og øs over med kokevarmt hønsekraft.
-Theresa
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar