Idag lagde jeg tofu fra bunnen av. Tofu er lagd av soyabønner og den har et høyt innhold av protein. Derfor er det et sunt og godt alternativ til kjøtt for vegetarianere. I asiatisk matlaging har tofu et stort bruksområde. Det brukes både til suppe, wok og alene som fingermat med en saus til f.eks soyasaus.
250 gr tørket soyabønner
3 l vann
Stoffpose el.
Tynn tøystykke
dørslag med bolle (salatbolle)
Eddikblanding:
5 dl vann
1 ts salt
4 ss eddik
Legg soyabønnene i vann over natten eller i 8 timer. Deretter skyll bønnene og gni av skallet på dem.
Kjør dem i foodprossesor med 1 liter vann til det har blitt en fin puré.
Ha i resten av vannet og filtrer bønnemassen gjennom stoffposen.
Småkok soyamelken i 30 min.
Bland sammen eddik, salt, og 5 dl vann. Deretter slå av kokeplaten og ha eddikblandingen i soyamelken.
La melken ligge i fred i ca 5 min til det meste har klumpet seg i kjelen.
Overfør Soyamassen med en hul sleiv over på dørslaget med tøystykket oppå.
Dekk tofuen med resten av tøystykket og legg på noe tung oppå og la den ligge i press i 15-20 min.Tøm vekk vannet i salatbollen jevnlig hvis tofuen berører vannet.
Legg noe tungt oppå dette igjen. |
Kutt i biter og server den som den er i suppe eller andre retter eller stek/friter den.
-Theresa
Supert innlegg! Flott at du bruker bilder. Lager tofu fra din oppskrift for andre gang nå :)
SvarSlettHurra! Vi klarte det!
SvarSlett