Bolledeig 12 stk:
500 gr eplemos
40 gr sukker
80 gr smør
2 dl melk
1 1/2 ts gjær
1/2 ts kardemomme
Nøttetopping:
2 1/2 ss havre
1 ss sukker
2 ts mørk sirup
1 ss smør
1/2 dl valgfri nøtteblanding (valnøtter, mandler, cashewnøtter, peanøtter osv)
Varm opp smør og melk i mikrobølgeovnen i 1 min og rør godt sammen.
Bland sammen alt det tørre.
Rør sammen det våte og det tørre og elt til deigen er smidig og glatt, melkerøren må være ca 37 grader.
Sett den til heving i 1 time.
Grov hakk nøttene og bland det sammen med resten av topping ingrediensene.
Kjevle ut deigen og bruk en cookie cutter el. og kutt ut sirkler.
Kjevle sirklene tynne og legg de i muffinsformer.
ha 1 ss eplemos i hver og dekk dem med nøttetopping.
Stek dem på 220 grader i 10-13 min.
-Theresa
nom :3
SvarSlett