lørdag 14. desember 2013

Brente Mandler


Brente mandler er kjempe godt og enkelt å lage hvis du bare har tålmodigheten til det for størsteparten av tiden brukes til røring så mandlene ikke brenner fast. Idag lager jeg brente mandler for adventsaksjonen. Det er en aksjon dannet i samarbeid mellom Norges Unge Katolikker og Caritas der man hvert år har et måland som man skal hjelpe. I år er det DR Kongo og pengene går til å bekjempe fattigdom og sult. Vi skal ha stand på torgallmenningen etterpå og selge blant annet kaffe, kaker og mandler. Også går vi rundt med bøsser for å samle inn penger. Dersom du bor i Bergen, kom ned til byen og støtt oss!

Brente Mandler:
500g mandler
1 dl vann
150g sukker
1 ss margarin

Ha vann og sukker i en kjele og la det koke helt til alt vannet har fordampet på middelsvarme.

Ha i mandlene og rør til alt har karamelisert seg. De er ferdige når sukkeret har karamelisert seg og mandlene er gyldne.



Trekk kjelen til siden og ha en spiseskje margarin i kjelen. Rør godt om før du tømmer alt innholdet over til en bakepapirkledd plate.

La mandlene avkjøle seg og skill dem.

-Theresa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar