I Vietnam så er dessertsuppe veldig populær. Det finnes hundrevis av ulike oppskrifter på dessertsupper. Noen spises varm,lunken og andre kald med isbiter. Denne suppen kan spises både varm, lunken og kaldt, men personlig synes jeg den smaker best varm.
Che Chuoi
200 gr sukker
2 ss mel
30 gr kokosmel
2 dl vann
500 gr cassava
1 boks bananer i sirup
1 stort blad pandang
litt peanøtter eller ristet sesamfrø (valgfritt)
Tin opp cassavaen, kutt den i biter, hell i akkurat nok vann til at det så vidt dekker cassavaen og kok i 20 min til de er bløte.
Skjær bananene i 4 biter
Visp sammen mel, kokosmel og 2 dl vann fra kjelen du kokte cassavaen i.
Ha i bananene, et blad pandang og kokosrøren i kjelen med cassava og kok opp til det koker.
Legg litt hakket peanøtter eller ristet sesamfrø på toppen.
Ps: pandang bladet anbefales å ikke spises
-Theresa
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar