Empanadas er på en måte Latin Amerika's svar på terte. Den kan inneholde alt fra kjøtt til dessertfyll og idag har jeg lagd med banan og jordbærfyll.
deig
200 gr smør
250 gr hvetemel
1/2 ts salt
0,5 dl vann
fyll:
2 bananer
50 gr sjokolade
100 gr jordbær
Ha i 100 gr smør, hvetemel og vann i en bolle og bland dem til det blir en smidig deig.
Kjevle den ut og smør på smør
brett den i to og legg den i kjøleskapet i 20 min. Etter 20 min så tar du den ut, kjevle den og smør på en nytt lag smør før du igjen bretter den og legger den i kjøleskapet i 20 min til.
brett den i to og legg den i kjøleskapet i 20 min. Etter 20 min så tar du den ut, kjevle den og smør på en nytt lag smør før du igjen bretter den og legger den i kjøleskapet i 20 min til.
Skjær jordbær og sjokolade i biter og ha oppi bananskålen og bland sammen.
Ta ut deigen, kjevle den og trykk ut runde former med en skål
Ta ut deigen, kjevle den og trykk ut runde former med en skål
Ha på fyll
ser utrolig godt ut! digger bloggen din Hongi bongi! :-) Maria
SvarSlettÅåh.. ser godt ut, tror jeg skal prøve å lage det engang!
SvarSlett