Oppskrift tatt fra danangcuisine
Mi Quang Ga (5 porsjoner)
1 høns
80 gr Gurkemeie
2 dl peanøttolje
3 fedd hvitløk
2 l vann
1 hønsebuljong
5 egg
400 gr risnudler
Marinade:
2 ts pepper
2 ts sukker
2 1/2 ss østersaus
1 hønsebuljong
Salat:
1/2 isbergsalat
1 bananblomst
1/2 pk basilikum
koriander
mintblader
andre urter du måtte ønske
Topping:
hakkende peanøtter
hakket gressløk
Koriander
sitron
chilli
ris kjeks
Når kjøttet har vært i kjøleskapet en stund så kan du begynne med å skrelle gurkemeien og knuse den. Deretter finhakk hvitløken.
Ha i 1,5 dl peanøttolje i en varm kjele og vent til den har nådd kokepunktet ca 2 min
Skru ned varmen til minste varme og ha i hvitløk som du surrer til den har blitt gyllen. Deretter har du i gurkemeien, 1 ts østersaus og miks det godt i 1 min.
Ha så i kjøttet og miks godt så all kjøttet får olje og gurkemeie på.
Når du har blandet kjøttet godt i sausen så lar du den småkoke i 10 min. Etter 10 min heller du i 5 dl vann og lar det småkoke videre i 20 min. Når du har latt kjøttet kokt i 20 min så varmer du 0,5 dl peanøtt olje i en annen kjele og overfører alt kjøttet til denne. (suppen skal være igjen i kjele nr 1)
Ha i litt pepper og sukker og østersaus ca 1 ts og 4 øser med suppen i kjele nr 2 med kjøttet i. Ta lokk på og la det småkoke i 20 min. Hvis det blir for tørt heller du bare mer suppe i. I kjelen med suppen tar du i 1,5 liter vann, løk, 1 hønsebuljong og litt salt, pepper og østersaus etter smak. Så lar du det småkoke i 5 min
I en annen kjele koker du egg til de er hardkokte og i en siste kjele koker du risnudler som anvist på pakken.
Imens maten koker gjør du klar toppingen og salaten. Peanøttene rister du og hakker i biter. Koriander og gressløk grovhakker du og riskjeksene steker du opp etter anvisning
Bananblomsten kutter du opp med en potetskreller for da får du fine strimler, hvis du ikke har så kan du bare skjære normalt.
Når suppen og kjøttet er ferdig så legger du urtene og grønnsakene i matskålen
Forsett med å legge risnudlene oppå salaten så legger du på kjøttet
Avslutt med å legge peanøtter, hakket koriander, gressløk, egg og risflak på retten.
-Theresa
Har vann i munnen o___o ...
SvarSlettTh, du må lage meg dette her asap!
nii x3
Dette her er bra! Så glad at du har laget denne bloggen. Skal hjelpe sultne vietnamesiske studenter i landet :)
SvarSlettDet høres gøy ut, håper du greier det :D
Slett