torsdag 16. august 2012

Franske makroner


Franske makroner er tidkrevende å lage og det er viktig å planlegge godt før man lager dem. Man kan blant annet lage mandelmelet noen dager i forveien og da har man mindre å gjøre selve bakedagen. Det går også ann å lage en mal med bakepapir av hvor store makronene skal være. Dette gjør at man lettere like store makroner.


Franske makroner(24 stk):
100 gr mandler
200 gr melis
3 eggehviter
25 gr sukker
evt 1,5 ts kakao
evt konditorfarge

Sjokoladeganache:
100 gr mørk sjokolade
30 ml fløte
evt 1/4 instant kaffepulver

Kok opp mandler i vann i 5 min. Skyll med kald vann og press mandlene ut av skallene sine.
Tørk mandlene med kjøkkenhåndkle og la det tørke i ovnen på 120 grader i 20 min på nederste rille.

Imens du venter kan du lage en makronmal.

Finmal mandlene i foodprossesor og la det tørke videre i 45 min på nederste rille på 50 grader.

Pisk eggehviter og sukker på lav styrke helt til eggeblandingen skummer.Deretter øk til mellomste styrke helt til marengsen får en blank overflate. Konsistensen skal da ligne på barberskum og marengsen skal sitte fast i bunnen av bollen når du snur bollen opp ned. Man skal aldri piske eggene på høyeste styrke.




Hvis du skal ha farge på makronene, ha det i nå. Det er viktig å ha en mørkere farge på røren enn det du ønsker fordi fargene vil blekne i ovenen. Bland sammen mandelmel, evt kakao hvis du ønsker sjokoladefarge og melis og sikt blandingen.





Bland sammen mandelmel og melis.

Vend forsiktig melblandingen i marengsen, men ikke vend for mye for da blir blandingen for rennende.
Sprøyt rundinger på størrelse med 5 kroninger med en rund tipp på bakepapir og la makronene hvile helt til det har dannet en skorpe på dem (ca i 30-40 min) Under bakepapiret du skal bruke, kan du ha malen du nettopp lagde.
Stek makronene i midterste rille på 150 grader i ca 12-15 min. (forskjellig fra ovn til ovn). Ha en stekeplate under platen med makronene for at de ikke skal bli brente.

La de være helt avkjølt før du fjerner dem fra stekepapiret.

Par like makroner og ha sjokoladeganache i mellom.

Sjokoladeganache:

Ha sjokolade og fløte i en skål og varm den i 30 sek i mikroovnen på høyeste varme.

Bland sjokoladen og fløten godt sammen og ha i kaffepulver som er blandet ut i litt vann.                  


-Theresa

2 kommentarer:

  1. De så utrolig gode ut xD *nam nam*!! Hvorfor hadde du ikke sagt at du kunne lage makroner? Har hatt lyst til å smake noen i evigheter nå (vil du lage noen til meg en dag =3??)... Du er blitt flinkere ^^

    SvarSlett
  2. Disse smakte heavenly! Du må lage meg disse igjen :3 <3

    SvarSlett