tirsdag 17. juli 2012

Banh cuon rispannekaker med kjøttfyll

Banh cuon er en rett fra Nord-Vietnam og de skal egentlig bli dampet på et stykke stoff over en kokende kjele. Men det fungerer helt fint med stekepanne også. Man må bare være mer forsiktig når man lager i panne fordi de blir ferdigstekt utrolig raskt.

Banh Cuon:
1 pk ferdigblandet rispannekakemel eller 200 gr rismel og 200 gr tapotica mel
400 gr kyllingkjøttdeig
1 løk
1 ts pepper
1 ts salt eller 1 ss østersaus
1 l vann
2 ts olje
1/2 isbersalat
1/2 agurk

Bland sammen melblandingen med 1 dl vann. Hvis du bruker rismel og tapoticamel, bland de to meltypene godt sammen før du blander det med vann.
Ha i olje og bland.
Finhakk løk og stek den i litt olje til den er gyllen.
Legg løken til side og stek kjøttdeigen til den er ferdigstekt.
Ha i løken, pepper og salt eller østersaus. Bland godt
Stek pannekakene på høy varme med litt olje i. De skal være veldig tynne og blir raskt ferdige så pass godt på.
Legg de over på et fat som på forhånd har blitt penslet med olje.
Legg litt kjøtt på og rull dem igjen som vanlige pannekaker. Dette må gjøres kjapt før pannekaken bli kald og ikke er klissete lengre. Derfor er det viktig å passe på å ikke bli brent.
Kutt agurken i små staver og skjær isbergsalat i strimler

Server med masse chillisaus eller så vil ikke retten smake noe særlig. Oppskrift på  chillisaus ligger her.

-Theresa

2 kommentarer:

  1. naaam! Det er kjempegooodt! <3

    SvarSlett
  2. Du må fortsette å blogge! leser den hver dag, stå på. Kanskje du brude lage flere oppskrifter på en dag?

    SvarSlett