mandag 16. juli 2012

Tamagoyaki rullet omelett


Heisann idag fikk jeg litt lyst til å lage tamagoyaki til frokost. Egentlig så er dette en siderett i bento (japansk for lunsjboks) men fungerer like godt på skive selv om formen kanskje er litt vanskelig å spise. Når man lager tamagoyaki så er det veldig viktig at pannen er non-stick ellers vil det ikke være mulig å lage lagene.


Tamagoyaki
4 egg
1 ss soyasaus
1/2 løk
1 ts pepper

Hakk en halv løk.

Pisk egg, pepper og soyasaus.


Varm litt olje i en non-stick panne på middelsvarme og ha i et tynt lag med eggerøre.

La det bli litt stekt også rull omeletten til den ene enden av stekepannen. Hvis det er vanskelig å rulle den sammen, ta på litt lavere varme for at egget ikke skal bli gjennomstekt før du har rullet den ferdig.


Dytt hele omeletten til den andre enden av stekepannen og et tynt lag med eggerøre som henger fast i enden av omeletten. Så ruller du inn omeletten.

Gjenta dette til du har brukt opp all røren. Så lar du omeletten får steke litt på alle sidene for at den skal bli retangulært.

La egget hvile litt og kutt den i like biter.

Server med ris, skive eller hva du måtte ønske.

-Theresa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar