fredag 21. desember 2012

Brune pinner


Brune pinner er den kjeksen jeg liker best av de 7 sorter. Den sprøe og mye konsistensen er umulig å motstå og den blir enda bedre med en kopp melk til.


Brune pinner:

170 gr sukker
200 gr smør
2 eggeplommer
2 ss brun sukker
1/2 ts kanel
320 gr hvetemel (4,5 dl)
1 ts natron
2 ts vaniljesukker

hakkende mandler

Visp sammen romtemperert smør og sukker hvitt.

Ha i eggeplommene og visp videre i 2 min. Deretter ha i brun sukker og visp videre til alt er godt blandet.

Bland sammen hvetemel, kanel, natron og vaniljesukker.

Kna inn melblandingen og del deigen i 3 emner.

Rull dem til pølser, legg dem på stekebrett og trykk dem flate med håndflaten. Dryss på hakkende mandler

Stek dem på 170 grader i 10-15 min og kutt kjeksene på skrått når de nettopp har kommet ut av ovnen.

-Theresa



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar